Tarieven

Kunst huren, wat kost het?

Bij elk kunstwerk staan het aankoopbedrag, alsmede het huur- en spaarbedrag vermeld.

De huurprijs per maand is 1,5% van het aankoopbedrag (bijv. een Herman Brood à € 1000: de huurprijs per maand is € 15). Het is natuurlijk ook mogelijk om te sparen, zodat het kunstwerk uiteindelijk uw eigendom wordt. In dit geval krijgt u een korting van 0,5% op de huurprijs. Deze regeling geldt alleen bij een spaarbedrag van minimaal 2% per maand (in het voorbeeld van de Herman Brood betaalt u een maandbedrag van € 30: 1% huur + 2% sparen = € 10 euro + € 20 = € 30).

In het bovenstaande voorbeeld heeft u na 2 jaar € 480 spaartegoed opgebouwd. Dit bedrag kunt u bij de aankoop van uw gehuurde kunstwerk (of een geheel ander kunstwerk) in mindering brengen op het aankoopbedrag. Ook is het mogelijk zelf een spaarbedrag te kiezen dat lager is dan 2% van het aankoopbedrag en dat inclusief de 1,5% huur het totale maandbedrag vormt. (bijv. € 5 sparen + 1,5% van € 1000 huur is een maandbedrag van € 20).

Voor bedrijven bieden wij huurpakketten aan van € 100 , € 150 en € 200 etc (exclusief btw). Voor dit maandbedrag leveren wij naar behoefte een vaste of wisselende collectie van een bijbehorende waarde. Per maand betaalt u een huurbedrag van 1,25% van deze waarde, exclusief BTW. Zo kost een collectie met een waarde van € 10.000,- slechts € 125,- per maand. Deze kosten zijn fiscaal volledig aftrekbaar.

Als bedrijf kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om uw collectie op termijn aan te kopen, u spaart in 4 jaar de waarde bij elkaar en krijgt korting op de huur.

Voor zowel particulieren als bedrijven is het mogelijk na een huurperiode van tenminste 6 maanden kunstwerken te ruilen voor andere kunstwerken uit de collectie van Kunstuitleen Rhoon. (Vanzelfsprekend blijft het spaartegoed behouden.)

© 2018 - 2022 Kunstuitleen Rhoon | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel